美國環保組織EWG(Environmental Working Group)推薦認可太陽油Soleo Organics

太陽油,我前半生唔會用,家下唔講笑啦,真心明白身體健康最重要,又成日lunch run所以無論如何出發前一定再補一補妝(即係太陽油)先再出門。
今次介紹呢款來自澳洲的Soleo Organics防曬,就是一個信心保證, 首先,澳洲出嘅防曬一定不會遜色,因為澳洲上空臭氧層穿了一個洞,所以澳洲人比我地更擔心曬傷或患上皮膚癌。
他們研發嘅防曬一定更認真,Soleo Organics就係一隻令你可以安心使用。
佢有咩賣點:
- Environmental Working Group(EWG)環境工作組 對市場上近900種防曬產品成份進行分析後,選出的十佳防曬霜。
- 澳洲嘅Soleo Organics係其中一款 - 含有機的非納米顆粒的Zinc Oxide
- 我認為比起一般買開嘅太陽油,大枝好多,直情係抵用 Soleo Organics 呢個品牌又點呢?
- 1991年開始有防曬配方
- 2005年更推出有機防曬乳液
 
呢款有機防曬:
- 防曬指數30+
- 可阻擋96.7%的紫外線
- 具有3小時的防水功效,真人試過,真係好勁!
- 不含化學紫外線吸收劑,二氧化鈦或人造防腐劑
- 採取有機及天然成分
- 同時又做到防曬及滋潤肌膚嘅功效
- 質地很厚亦會有些少油膩,所以要細心慢慢推開
- 容易推開亦好均勻,不會泛白
 
小貼士:
- 很多品牌的物理系列都含有Zinc Oxide
- 但要選顆粒比較大的
- 非納米顆粒會更加安全
- 因為納米顆粒經過皮膚進入人體會引起健康問題,有研究顯示納米顆粒會產生自由基(free radical),損害DNA 成分: 葡萄籽油, 澳洲堅果油, 呵呵脂, 綠茶萃取, 卵磷脂, 氧化鋅22.3% 等
適用於任何年齡的小朋友,孕婦及成人,特別是喜愛戶外活動的人士。

About the Author