Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
移至主內容

在家四式阻止脂肪聚積

WFH響家中好易唔郁、不停食又或者成日坐響樹,咁就大件事啦,今日分享四個動作,唔駛要你FIT到漏先做得到,因為動作可以隨時由你調整,人人都做得到。

WFH - 3個動作去水腫修腿冇難度

家下人人日日都響屋企,再咁食法好驚會肥死? 今日分享3個超簡單動作,響張床都做得到!!
冇得落街做運動都唔怕,響屋企乖乖每日早晚都做一次啦,就唔再怕坐得多水腫腳啦。

四個動作:趕走寒背強化背肌竟然仲可以增高

趕走寒背必做伸展操
今次嘅伸展動作,好適合OL、寫字樓一族、日坐8小時同埋有些微寒背習慣嘅朋友跟住做。

2個動作-腳仔鬆晒膝痛都冇埋

無論你響屋企或者響公司都好,少不免都係日坐夜坐,今次分享2個超簡易動作,可以幫你一次過鬆下腳仔,訓練肌肉同伸展都做埋。
 

按摩工具實太多,輕巧易用唯有Myoballs

講到按摩嘅工具,相信每個人屋企都起碼有三至五款唔同嘅用具,今次特別要介紹一款既輕巧又易用嘅工具俾大家認識。

亞桑推介:KT Tape新產品唔駛貼,止痛膏走珠棒防摩擦樣樣齊!

今次要介紹返KT TAPE有新產品推出,打破一貫玩法,因為今次推出嘅新產品唔係貼布,而佢都可以幫你舒緩痛症及預防受傷。

一個好簡單動作,25秒有助激活脊椎頸脊,都市人、低頭族必學

都市人/低頭族/OL....,大家每日對住手機/電腦嘅時間多過對人,自自然然會腰痠背痛,去按摩?? 去得幾多次呢?
日忙夜忙又冇時間做運動,有咩方法可以自救一下?

亞桑推介:KT Tape新產品唔駛貼,止痛膏走珠棒防摩擦樣樣齊!

今次要介紹返KT TAPE有新產品推出,打破一貫玩法,因為今次推出嘅新產品唔係貼布,而佢都可以幫你舒緩痛症及預防受傷。
立即購買: www.2h-store.com

Q版運動 – 任君選擇的速度練習

不知您跑步時有否見過以下情況?
 
有人像追巴士一般快跑,有人就樂活地慢跑,沒有對與錯,至少他們都在動。
 

自然生活 - 跑了就懂

最近—段名為『跑了就懂』的60秒短片,鼓勵大家起來做運動。說這段片在中港臺及微博被熱捧。
 

Q版運動 – 跳繩操練

之前在日本旅行,貪得意買了一條『沒有繩的跳繩』,買的時候跟自己講,嘩!幾好喎,可以響屋企跳又唔怕造成破壞,結果…至今跳過2次。
 
說回跳繩這運動,最多人會問:「不是很傷膝蓋嗎?」
 

Q版運動 – 減唔到肥傷到身Part1

當運動熱潮來到時,人人都上街做運動,原意是好的,無論您想減肥、修身亦好,希望您不會有以下一些減肥的謬誤,所以決定分開幾次篇幅去打破這些傳聞。
 

Q版健康 – 愛上流汗

每天坐在寫字樓的劏房裡,不是對著電腦、不停回覆whatsapp就是馬拉松式會議。希望快點完成手頭上的工作,可以去出出汗,因為我愛上了流汗的感覺,一個字『爽』。

Subscribe to 運動